maanantai 12. joulukuuta 2016

Mitä pukinkonttiin laitetaan? Rahaa olisi tietenkin ihan kiva saada ensteks..

Joulu tulee ja kolkuttaa kovaa. Normaali ja rauhallinen arki alkaa pikkuhiljan muuttumaan joulustressiksi. Lahjoja pitäisi ostaa ja koristellakin pitäisi. Rahatilanne on kuitenkin niukka, kuulostaako tutulta? Onko säästöt päässyt taas huventumaan ennen aikojaan vai onnistuitko kerryttämään rahaa säästöön vuoden aikana lainkaan? Ei hätää, monella meistä on rahat tiukalla ja säästöt näyttävät miinusmerkkisiltä, ei ole kuin tyhjää, josta on paha nyhtää.

Joulu on aina perinteisesti oikea rahasyöppö ja monet joutuvat ottamaan pienen förstkotin, jotta joulu saadaan hoidettua asianmukaisesti ja lapset (ja tietenkin myös aikuiset) pysyvät tyytyväisinä. Mistä lainaa jouluksi, jos pikavippi ei huvita?

Kun kerron seuraavan asian, niin luulenpa, että johan ihmeessä alkaa huvittamaan, sillä pikavippiä voi saada täysin ilman korkoa jopa kuukauden maksuajalla useamman tuhannen euron verran. Varoituksena: Jos kuitenkin venytät takaisinmaksua, niin kunnian kukko ei laula, tai laulaa, mutta todella kalliisti laulaa, koska korot voivat olla jopa 100 - 250 prosenttiyksikköä.

Jos kuitenkin joulu on pelastettu pienellä etukäteisluotolla, joka on kauniimpi sana, niin korottomat etukäteisluotot kannattaa hyödyntää tässä vaiheessa ja lapsille ei tarvitse kertoa, eikä tietenkään tontuille tai joulupukillekaan.


Joulua ei rahalla saa: Tämä kannattaa kuitenkin muistaa, että joulussa on tärkeintä yhdessäolo, eikä niinkään lahjat. Ymmärrettävää, että lapsille on pakko olla jotain, mutta aina jouluun ei tarvita hienointa viiniä ja viimeisen päälle joulupöytää. Ihan normaalistikin voi joulun viettää ilman pröystäilyjä. Tärkeintä on, että nauttii ja latailee akkuja - onhan joulun pyhät kuitenkin mukavia extralomapäiviä.

Hyvää joulua kaikille ja rauhallista uutta vuotta 2017!

Palataan taas blogittelun pariin, kun vuosiluvut ovat yhtä numeroa äveriäämmät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti