sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Luotto mulle, luotto sulle - yhteishakijan kanssa lainaaminen (Päivitetty)

Luoton hakeminen tulee monelle vastaan jossain elämän vaiheessa, elämästä ei selviä lainatta kukaan. Se taitaa olla likimain selvää. Lainaaminen tarjoaa suomalaisille paljon uusia ulottuvuuksia ja olisi oikeastaan mielenkiintoista tietää, kuinka moni ylipäätään käyttää tutkimiseen aikaa. 

Osa ei saa lainaa, vaikka pienellä säädöllä luoton saamisen voi tehdä mahdolliseksi. Ei kannata heittää hansikkaita tiskiin, vaikka et saisi pankista lainaa. Nykyinen taloustilanne ei helpota asiaa ja nuorten on tosi vaikea saada lainaa pankista.

Netistä sen sijaan on mahdollista saada luottoa ja hakija voi päästä mataliin korkotasoihin kilpailuttamalla tarpeeksi ja olemalla kärsivällinen. Kun otat kilpailutukseen ja koron alas tingintään mukaan monta lainanvälittäjää ja ripauksen aikaa, parannut mahdollisuuksiasi päästä solmimaan halvan lainasopimuksen. Yksi poppaskonsti mikä kannattaa hyödyntää, jos vain mahdollista on: Luoton hakeminen yhteishakijan kuten vaimon tai aviomiehen kanssa.


Luoton hakeminen yhteishakijan kanssa (2018 vuoden muutokset)

luottoa yhteishakijan kanssa turvallisesti pienellä riskillä
Lainaamalla puolisosi kanssa pienennät riskit ja saatte talouteenne luottoa edullisemmalla korolla. Jos teillä on mahdollisuus ottaa yhteistä lainaa, kannattaa tähän mahdollisuuteen tarttua. 
Lainan hakemisesta on ollut paljon puhetta ja Talouteen.com ja monet muut tahot kuten pankit suosittelevat ja kannustavat lainanottajia ottamaan nimenomaan yhteishakijan kanssa lainaa. Tällä tavalla riskit pienentyvät, lainatarjoukset ovat edullisempi ja niitä saa useammasta pankista kuin yksin hakiessa. Jos sinulla on mahdollisuus hakea laina omiin ja puolisosi nimiin, niin se kannattaa!

Etuja, kun haette kulutusluottoa yhteishakijan kanssa:

1) Pienennätte riskiä, sillä lainasta huolehtii yhden henkilön sijaan kaksi henkilöä.
2) Valikoima on laajempi, sillä kaikki pankit ovat kiinnostuneita lähettämään teille tarjouksia, koska riskit ovat pankeille pienemmät, kun lainasta huolehtii kaksi henkilöä.
3) Saatte halvempia lainatarjouksia, koska pankit suorastaan haluavat tarjota teille lainaa (erityisesti jos yhteenlasketut tulot ovat hyvät)
4) Myönteisen lainapäätöksen saaminen helpottuu tuntuvasti.Mitä riskejä on jos haen lainaa yhteishakijan kanssa?

Riskit ovat samat kuin yksinkin lainatessa, jos lainanlyhennyssuorituksia ei hoideta ajallaan, saattaa tästä tulla jatkoseuraamuksia riippuen millä vakavuusalueella liikutaan. Lue lisää: Maksumyohassa.fi

Jos maksut ovat myöhässä, selviää tästä pienellä maksumuistutuksella, mutta jos lainanlyhennys takkuaa tai loppuu täysin, ovat seuraamukset vakavat. Pahimmillaan voitte molemmat saada maksuhäiirömerkinnän.

Riskit ovat kuitenkin pienemmät, koska onhan teitä kaksi lyhentämässä luottoa. Jos toiselta lähtee työpaikka äkillisesti alta, lainan lyhentäminen ei välttämättä vaikeudu ainakaan merkittävästi välittömästi.

Päivitetty: Kesällä (15.6.2018)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti