lauantai 12. maaliskuuta 2016

Digitalisaatio luotonannossa

Digitalisaatio näkyy vahvasti Suomen luottomarkkinoilla kun uusia nakkikioskeja aukeaa koko ajan, taustalla toimii kuitenkin samat tietyt yritykset, jotka availevat uusia luottovertailupalveluitaan.

On hassua nähdä, että nämä lainantarjoajat ikään kuin monistavat itseään, mutta toimiiko strategia? Mitä luultavammin kyllä, sillä ihmiset ovat todella siirtyneet nettiin ja älypuhelin sekä tablettikäyttö on räjähdysmäisessä kasvussa, yhä.

Pankeilta syödään kovaa vauhtia asiakkaita pois, koska suurpankkien kuten Nordean digitalisaatiosuunnitelmat etenevät hitaasti, ehkä kuitenkin varmasti? Jotain uutta sieltä on tulossa, mutta koska, parin vuoden päästä kenties? Joka tapauksessa pankkien, vakuutusyhtiöiden ja rahoituslaitosten digitalisaatiosuunnitelmat ovat tekemässä murrosta.

On hieman erikoista, että muutkaan pankit eivät ole reagoineet tähän ilmiöön niin vahvasti kuin voisi kuvitella, mutta miksi, resursseja pitäisi riittää enemmän kuin pienemmillä yksityislainatoimijoilla. Digitaalinen pankkiasiointi löytyy ja on löytynyt jo 1990-luvulta asti, mutta mihin siitä ollaan kehitytty?

Elämme hyvin mielenkiintoisia aikoja ja on vaikea nähdä millainen tilanne esimerkiksi 5-10 vuoden päästä on. Finanssiteknologia on uusi juttu ja se kehittyy nopeasti, mutta kuinka pian saamme nähdä konkreettisia muutoksia?

Se kuka ensimmäisenä keksii jotain mullistavaa, tulee näyttämään suunnan, investointipankit käyttävät suuria summia rahaa yrityshautumoihin ja vastikään myös Nordea laittoi sen vireelle, kuten linkittämästäni Kauppalehden uutisesta käy ilmi. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti