keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Nettirahoitus on vallannut Suomen kansan sydämet

Netin käyttö on lisääntynyt räjähdysmäisesti ja erityisesti mobiilikäyttäjät ovat yli triplaantuneet.

Tämä johtuu siitä, että älypuhelimia saa nykyään edullisesti, niiden käyttö on trendikästä ja hyödyllistä sekä teleoperaattorit tarjoavat vähintään 3G-yhteyden jokaiseen takapajulaan aina Ivaloa myöten.

Luonnollisesti tämä ilmiö näkyy myös mobiililainaajien määrässä, niin tablettilaitteilla kuin älypuhelimilla täytetään enemmän nettilainahakemuksia kuin koskaan.

Mitä hyötyä on joustavasta nettirahoituksesta?

  1. Täysin sähköinen ja usein asiointi onnistuu myös puhelimella mobiilisovelluksen avulla.
  2. Voit käyttää sitä mistä tahansa, kunhan olet verkkoyhteyden päässä.
  3. Voit hakea usein korotusta lainaasi simppelillä hakutoimenpiteellä, johon vaaditaan pari klikkausta.
  4. Palvelut tarjoavat usein helpon oman palvelun, johon voit kirjautua sisään yrityksen sivuilla, tätä kautta voit hoitaa lainan maksut ja eräpäivän siirrot ym. vaivattomasti
  5. Se ei katso aikaa, ei paikkaa, eikä edes kellon aikaa, vaikkakin Suomen lait puskevat tässä vastaan ja UUSIA lainoja ei saa myöntää klo 23-07 välillä.

Nämä 5 tekijää ovat syypäänä verkkoluototuksen räjähdysmäiseen kasvuun.

On ilmiselvää, miksi pankissa asioiminen ei enää maistu suomalaisille, pankkilainojen hinnat eivät ole enää merkittävästi alhaisemmat kuin yksityisrahoittajien kulutusluotot ja ihmisten aika on usein kortilla.

Netti on aina läsnä ja tietokoneelta on helppo naputtaa lainahakemus sisään, tämä on suuri mukavuustekijä, joka on vallannut suomalaisluotonhakijoiden sydämet ehkä jopa lopullisesti.

Onko pankeilla enää saumaa pysyä mukana kilpailussa? Niiden lainantarjoaminen kun ei ole todellakaan nykyaikaista ja mitään merkittäviä uudistuksia ei ole näköpiirissä, ainakaan Ålandsbankenilla eikä Nordealla (puoliksi ruotsalaispiruna minulla on kokemusta ja tietämystä vain näistä kahdesta).

En halua mustamaalata pankkeja, mutta tulevaisuuden näkymät eivät näytä kovinkaan hyvältä, varsinkin kun 12kk euriborikin alkaa puskemaan negatiivisia lukuja. Reagointi olisi paikallaan ja esimerkiksi pankkitunnuksilla lainaaminen voisi olla hyvä ase tähän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti